BLOG

Interview

Forfatter, lærer og Cand.it Dennis Ramsøe cykler netop nu Danmark rundt på sin speciallavede cykel. I boksen foran har han hele første oplag af sin bog, Udenfor rammen. På sin vej overnatter han hos gavmilde personer langs ruten, der får en bog i en bytte for en varm seng og muligheden for at oplade cykelbatterier og telefon.

“Det er en måde at bringe min kunst helt ind i de danske hjem”fortæller Dennis Ramsøe.”

Han har kørt Sjælland rundt langs kysten over Falster Fyn og er nu i Jylland.

“Folk er utrolige venlige. Jeg havde forventet at det var svært at finde overnatning. Det er det overhovedet ikke, folk er meget gæstfri.”

Der er flere grunde til han har valgt cyklen:

“Jeg cykler for at geare ned. Hvis jeg havde brugt en bil var det gået hurtigere, men jeg havde ikke fået talt med så mange mennesker og jeg havde ikke levet i det på samme måde. Jeg tænker ikke altid at hurtigt er godt, og jeg har skrevet en god bog som folk kan se sig selv i, som får gode anmeldelser og derfor skal den også markedsføres på den bedste måde.”

Bogen er en poesisamling, og er primært skrevet i indignation over medarbejderens ringe råderum på et arbejdsmarkedet i alt for hurtig udvikling.

“Jeg var på en arbejdsplads hvor rigtig mange gik ned med stress. Det var forfærdeligt at se folk bryde sammen en efter en, at se hvad overbelastning gør ved folk”

På et tidspunkt gik Dennis selv ned med stress.

“Jeg vågnede en morgen og kunne ikke stå ud af sengen, kroppen ville bare ikke. Jeg troede jeg havde fået en blodprop, men lægen fortalte at det var et stresskollaps”

Efter denne oplevelse begyndte Dennis at skrive.

“Jeg var rigtig glad for mine opgaver på mit arbejde og ville gerne tilbage, og det kom jeg også hurtigt. Jeg begyndte at skrive om de problemer jeg så på arbejdspladsen. Om de problemer der gjorde mig og mine kolleger så syge.”

Poesien er meget udadvendt. Den handler ikke om følelser, men om det som sker på en arbejdsplads. Den tager fat på ledelse, opgavefordelinger, planlægning, arbejdsforhold, magt og mange andre emner som folk kan kende fra deres eget arbejdsliv.

“Jeg startede med at skrive fordi jeg var indigneret, det var en måde at få afløb på. Jeg havde fundet det jeg gerne ville lave, den opgave jeg gerne ville løse for vores samfund, men der sad nogle ledere og gjorde arbejdsgangen mere indviklet og mere besværlig end nødvendigt. De valgte metoder og værktøjer til at løse opgaver som ikke kunne anvendes til opgaverne. Kort sagt valgte de metoden og gav os andre ansvaret for opgaven.”

Dennis fortsætter sin tur Danmark rundt, og forventer at slutte i januar. Han har ikke et godt råd for at undgå at blive stresset.

“Nej det har jeg ikke, men man kan jo læse min bog,”siger han med et glimt i øjet, og fortsætter.

“Jeg er selv et arbejdende menneske som oplever en stor tilfredsstillelse ved at arbejde. Jeg lever gennem mit arbejde, har fundet både venner, kærester og elskere på min arbejdsplads. Det er sådan jeg er. Hvis sagen er god nok, og jeg mener jeg kan gøre en forskel, så går jeg ind med alt hvad jeg kan. Det har jeg tidligere gjort på mit arbejde, og nu gør jeg det i mit forfatterskab.”

Sådan slutter Dennis Ramsøe.

Dennis Ramsøe

Dennis Ramsøe

Poet

Født 1985. Debuterede i 2018 med poesibogen Udenfor rammen. 

#Udenfor rammen

Presse: En stress-forfatter cyklede forbi

Her kan du læse et interview af forfatter Dennis Ramsøe foretaget af Kim Brandt. Artiklen er bragt i avisen SN Sjællandske Slagelse – 30. november 2018. I Artiklen kan du blandt andet læse hvorfor Dennis fokuserer på stress i bogen Udenfor rammen. “Han taler af egen erfaring, da han efter fire år på arbejdsmarkedet fik stress. Hvorfor det skete, er noget, som Dennis Ramsøe har tænkt meget over, og nu har han skrevet en bog om problemstillinger på arbejdsmarkedet – i poetisk sprog og placeret i fiktionsgenren. Bogen er bredere end hans egne oplevelser, idet han også har haft samtaler med andre lønmodtagere om bogens tema, som er den stigende fart og de øgede krav på arbejdsmarkedet.” Læs hele artiklen her: https://sn.dk/Slagelse/En-stress-forfatter-cyklede-forbi/artikel/793797

Dennis Ramsøe

Dennis Ramsøe

Poet

Født 1985. Debuterede i 2018 med poesibogen Udenfor rammen. 

#Udenfor rammen

Presse: Forfatter cykler Danmark rundt

Her kan du læse et interview af forfatter Dennis Ramsøe foretaget af Ulrik Reimann. Artiklen er bragt i avisen Sjællandske, Kalundborg – 28. november 2018. I Artiklen kan du blandt andet læse hvorfor bogen Udenfor rammen rammer så bredt . “Bogen er bredere end hans egne oplevelser, idet han også har haft samtaler med andre lønmodtagere om bogens tema, som er den stigende fart og de øgede krav på arbejdsmarkedet..” Læs hele artiklen her: https://sn.dk/Kalundborg/Forfatter-cykler-Danmark-rundt/artikel/793296

Dennis Ramsøe

Dennis Ramsøe

Poet

Født 1985. Debuterede i 2018 med poesibogen Udenfor rammen. 

#Udenfor rammen

Presse: Danmark rundt på cykel

Her kan du læse et interview af forfatter Dennis Ramsøe foretaget af Niels Brande. Artiklen er bragt i avisen Sjællandske, Næstved 01. december 2018. I Artiklen kan du blandt andet læse hvorfor Dennis skriver Poesi. “Han havde overvejet andre genrer, men da han både er kontraktmæssigt bundet af ikke at kunne fortælle sin historie direkte, og han samtidig ønskede at læserne skal kunne se sig selv i linjerne, er han endt med poesiformen.” Læs hele artiklen her: https://sn.dk/Naestved/Poesibog-sender-forfatter-Danmark-rundt-paa-cykel/artikel/793977

Dennis Ramsøe

Dennis Ramsøe

Poet

Født 1985. Debuterede i 2018 med poesibogen Udenfor rammen. 

#Udenfor rammen

Anmeldelse: Udenfor rammen

Charlotte T. Frobenius har anmeldt Udenfor rammen. Du kan læse hele anmeldelsen på hendes blog. Hun skriver blandt andet at Udenfor rammen er en “En bog med et poetisk udtryk, der gør indtryk” og “Læs den, fordi den med sikkerhed vil sætte tanker igang om dit eget arbejdsliv.” Anmelderen Charlotte T. Frobenius giver poesisamlingen 4,5 ud af 5 stjerner.

Charlotte T. Frobenius arbejder med forfatterhjælp gennem bogrådgivning, korrekturlæsning og review af manuskripter. Det kan du læse mere om på hendes hjemmeside. Du kan også læse hendes andre boganmeldelser på bloggen frobbiestories.com.

Dennis Ramsøe

Dennis Ramsøe

Poet

Født 1985. Debuterede i 2018 med poesibogen Udenfor rammen. 

#Udenfor rammen

Danmark rundt med poesi

Dag 7: Punkterer uden for Køge og får hjælp af Fri BikeShop Køge. Derefter sættes kursen direkte mod lanceringsfesten i Gentofte

Dag 6: I dag besøger jeg Langes Bog & idé i Næstved, Holsted Bog & idé i Næstved Storcenter, Haslev Boghandel, Køge Boglade, Academic Books i Køge

Dag 5: I dag besøger jeg Dianalund Bog & idé, Svegård Bog & idé, Bog & idé VestsjællandsCentret og Bog og papir ved Hans Henrik Steenfeldt Pedersen i Skælskør.

Dag 4: Dagens cykelrute er 106 km. Jeg besøger bla. Kalundborg Bog & idé, Dianalund Bog & idé, Svegård Bog & idé, Bog & idé VestsjællandsCentret.

Dag 3: Dagens cykelrute er 62 km og en sejltur. Jeg besøger bla. Arnold Busck Helsinge, Bog & idé Frederiksværk, Bogsalonen i Frederiksværk, Nykøbing Bog & idé.

Dag 2: Dagens cykelrute er 77 km
Jeg besøger bla. Fredensborg boghandel, Bog & idé Hørsholm, Arnold Busck i Espergærde og Arnold Busck i Helsingør

Dag 1: Dagens cykelrute er 51 km
Jeg besøger bla. Arnold Busck Ballerup, Bog & idé Bagsværd, Bagsværd Boghandel, Magasin Lyngby, Bogafdelingen, Greens Boghandel
Sorgenfri, Mogens Funchs Boghandel, Arnold Busck Birkerød, Farum Bog & idé, Allerød Bog & idé, Bog & idé SlotsArkaderne

Skal jeg også besøge dig så kontakt mig 🙂

Dennis Ramsøe

Dennis Ramsøe

Poet

Født 1985. Debuterede i 2018 med poesibogen Udenfor rammen. 

#Udenfor rammen

Første oplag

Så kom første oplag fra trykkeriet. Det var dejligt at se så mange bøger. Vi fejrede det med en Nidhug. En fyldige, maltede øl med en markant karakter og smag af karamel og chokolade. Ølen er skabt af økologiske råvarer fra bryggeriet vestfyen. Den perfekte øl til denne dag med en god historie fortæller redaktør på udenforrammen Trinr Haasum. Se filmen fra dagen her. Bogen kan forudbestilles her på siden og den udgives 30/11 til en lanceringsfest i Gentofte. 

Dennis Ramsøe

Dennis Ramsøe

Poet

Født 1985. Debuterede i 2018 med poesibogen Udenfor rammen. 

#Udenfor rammen

Forside lancering af bogen Udenfor rammen

Jeg har haft de vildeste sommerfugle i maven og glæder mig så meget til at vise jer dette. Se videoen her hvor forsiden på Udenforrammen ses for første gang. I videoen ser du også bagsiden. Herunder kan du læse lidt om hvad bogen handler om.

“Udenfor rammen” handler om stress. Om at gå på kompromis med sig selv, sin faglighed og sit arbejde. Der er fokus på at bevæge sig indenfor og udenfor arbejdsmarkedets rammer, hvor det forventes at man er kreativ og innovativ, selvom arbejdspladserne og ledelsesmetoderne ikke giver råderum, mulighed og metoder til det.

Bogen kan forudbestilles nu her på siden. Den udgives d. 30/11 til en privat boglancering.

 

Dennis Ramsøe

Dennis Ramsøe

Poet

Født 1985. Debuterede i 2018 med poesibogen Udenfor rammen.

#Udenforrammen